Çilek Soslu Tart
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Öğr. Dyt. Özge Uğur @thinktofit okuyucumuzdan çilek soslu tart ile karşınızdayız. Hamur işi tabanın çikolata ve meyveli malzemeler ile kaplanmasıyla hazırlanan tart, üstü açık bir şekilde sunulur. İsteğe göre tatlı veya tuzlu olarak hazırlanabilir. Tart yapımında en çok kullanılan malzemeler ise çikolata ve çilek sosudur. Çilek sosulu tart nasıl yapılır diye merak edenler için, kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Farklı çeşitler denemek isteyenler için pratik çilekli milföy tart ve çikolatalı tart tart tarifini de buraya bırakıyoruz.

Çilek Soslu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Çilek Soslu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığında hafif erimiş tereyağ ve diğer malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı folyo ile sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  2. Hamurdan tartın üzerini süslemek için 1/4’ünü ayırın. Kalan hamuru hafif yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak kenarlara gelecek şekilde yayın.
  3. Çatal yardımıyla hamurun üzerine delikler açın.
  4. Çilek püresini nişasta ile hafif kaynayana kadar pişirin. Çilek sosu soğuduktan sonra bal ekleyip karıştırın. (Çilek püresi yoksa taze çilekleri 1-2 dakika mikrodalgada çevirdikten sonra blendırdan geçirebilirsiniz)
  5. Dinlenen tartın üzerine 1 tatlı kaşığı erittilmiş tereyağını incecik sürün ve sosu ekleyin.
  6. Üzeri için ayırdığınız hamura şekil verin ve önceden ısıttılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka