Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası
Seray Demir
1 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yapımı kolay, lezzetli ve hafif, sonbaharın rengine yakışan enfes bir balkabağı pastası! 

Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balbakabağını üç yemek kaşığı toz şeker ile pişirelim; rondodan geçirip püre yapalım.
  2. Tereyağını tavada eritelim.
  3. Burçak bisküviyi rondodan geçirelim.
  4. Tereyağı ve rondodan geçirilmiş bisküviyi elinizle iyice yoğuralım ve borcam yahut başka herhangi bir oval kaba yayalım.
  5. Muhallebi için süt, un ve şekeri tencerede kısıt ateşte pişirelim, kıvamına gelince vanilyayı ekleyerek 2-3 dakika daha karıştıralım. 
  6. Sıcak muhallebiyi bisküvili karışımın üstüne döküp iyice yayalım ve soğumasını bekleyelim.
  7. Soğuduktan sonra balkabaklı püreyi üzerine yayalım. İsteğe göre rondodan çekilmiş ceviz yahut fındığı da ekleyebilirisiniz. 
  8. İsteğe göre buzdolabında 2-3 saat bekletelim, daha sert bir kıvam isterseniz 6 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka