Bal Kabağı Tatlısı
Damla Akbıyık
7 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Eğer siz de bal kabağı tatlısını seviyorsanız, hazır mevsimi de gelmişken göz atmadan geçmeyin derim.. 

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Bal Kabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabaklarımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  2. Geniş tencereye alıp , her yerine gelecek şekilde şekeri üzerine ekleyelim.
  3. Bu şekilde suyunu salması için 1 gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
  4. Ertesi gün suyunu salmış olacaktır. Su ilavesi yapmadan kendi suyu ile pişmeye bırakalım.
  5. Çatal yardımı ile pişme derecesini kontrol edebilirsiniz.
  6. Tatlımız pişip yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. 
  7. Soğuyan tatlıyı servis için tabağa alıp üzerine tahin ve ceviz parçaları ekleyip servis edelim. 
  8. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Yılbaşı Yemekleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka