Vişneli Kısır
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kısırı bir de vişneli deneyin, bu lezzeti çok seveceksiniz.🍒👌😍

Vişneli Kısır Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Kısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye dondurucudan alınan ya da normal vişne koyulur, 2 su bardağı su eklenerek vişnenin rengi çıkana kadar kaynamaya bırakılır.
  2. Vişne suyu elde edilir. Pişen vişneler de küçük küçük doğranır. 
  3. Bir kaba köftelik esmer bulgur koyulur. Sıcak vişne suyu da eklenerek üzeri kapatılır ve bulgur yumuşayana kadar dinlendirilir.
  4. Bir tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kuru soğan eklenir ve soğanlar yumuşayınca salça koyularak karıştırılır. Salçalı sos elde edilir.
  5. Çarliston biber, domates ve salatalık küp küp doğranır.
  6. Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır. 
  7. Limonun suyu sıkılır.
  8. Yumuşayan bulgurun içerisine pişen vişneler, sebzeler, baharatlar, salçalı sos, limon suyu ve nar ekşisi  eklenerek karıştırılır. 
  9. Vişneli kısır istenilen şekilde servis edilir.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası