Siirt'in Meşhur Perde Pilavı
İrem Eke
14 Tarif       9 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yapımı ne kadar zahmetli ise tadı da bir o kadar mükemmel desem yeridir..

Siirt'in Meşhur Perde Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru İçin:

İç Malzemeleri:

Siirt'in Meşhur Perde Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamurunu için tüm malzemeleri iyice birleştirip yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  2. İç pilav için; Pirinçleri yarım saat suda bekletin. Soğanları tereyağı ve az miktar da sıvı yağ ile kavurun.
  3. Ardından dolmalık fıstıkları, pirinci kavurduktan sonra (suda bekletilmiş kuş üzümünü de bu noktada ekleyin.) baharatları da ekleyerek tavuk suyunu ilave edin ve pişirin.
  4. Suyunu çektikten sonra pilavı demlenmeye bırakın. Daha sonra didiklenmiş tavuk göğsü, dereotu, maydanozu ilave ederek karıştırın.
  5. Bu aşamadan sonra hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında açın. Pilavı yapmak için seçtiğiniz kalıbı tereyağı ile yağlayın ve bademleri dilediğiniz gibi kalıba yerleştirin.
  6. Bademleri yerleştirdikten sonra üstüne açtığınız hamuru oturtun ve elinizle kalıba iyice yerleştirin.
  7. İçerisine pilavı aktarın ve kenarlarından kıvırarak altını da kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Süre sonunda kalıbı bir tepsiye ters çevirerek hamuru çıkartın ve diğer tarafını da aynı derecede kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  9. Üstü de tamamen kızardığında fırından çıkartın ve servis edin

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası