Güveçte Sebzeli Karides
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Büyük oğlum karides isteyince şöyle tereyağlı sebzeli ekmek bandırmalı bir karides yapalım dedik. Severseniz siz de deneyebilirsiniz. Karides düşük kalorili bir protein olup, iyi bir d vitamini kaynağıdır. OMEGA 3 açısından da oldukça zengindir.

Güveçte Sebzeli Karides Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Sebzeli Karides

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm sebzeler küp doğranır. Mantar ve karidesler tereyağında sotelenir. Diğer sebzeler ilave edilir.
  2. Defne yaprağı içine bırakılır. Baharatlar da ilave edilerek kendi suyunda bir süre pişirilir. Defne yaprağı içinden alınır.
  3. Güveç kabına aktarılan karidesler kısa süreli fırında pişirilir.
  4. Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır ve tekrar fırına koyulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Fırın Yemekleri Sizden Lezzetler Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası