Tuzlu Kurabiye
Selen Uran Mutfak Sanatları Akademisi / Chef&Owner / Evinizdeki malzemelerle kolay tarifler
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tuzlu çörek ya da kurabiye kıvamına getirerek bu tarifi kullanabilirsiniz. Her forma girerek, kurabiye, çörek ya da tuzlu çubuk şekline getirebilirsiniz.
Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Küp küp doğranmış tereyağı, unu ve tuzu karıştırarak kum haline gelene kadar ufalayarak yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra yumurta sarısını, kremayı ve salçayı ekliyoruz. Yumuşak yapılı bir hamur haline geldiğinde;
  3. Çörek olarak kullanmak istiyorsak, hamuru 8 eşit parçaya bölüyor ve yuvarlayarak üzerini bastırıyoruz. Tepsiye alırken üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 
  4. Kurabiye şeklinde kullanmak için hamuru kısa bir oklava gibi yapıp 5*10 dakika buzlukta bekleterek 1 parmak kalınlığında kesiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 
  5. Her iki formda da 170 derecede 10 dakika pişiriyoruz. (fırına göre 12-13 dakikaya çekebilir) 

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza