Tereyağlı Bisküvi
Ebru Bulut
9 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çayınızın ve kahvenizin yanında doyamayacağınız lezzet sizi bekliyor.


Tereyağlı Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Tereyağlı Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını eritelim biraz erisin yeterli.
  2. Uygun bir kaba erittiğimiz tereyağını alalım ılındıktan sonra pudra şekerini ve yumurtayı koyup karıştıralım ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım.
  3. Hamur kıvam aldıktan sonra hafif unladığımız tezgahta merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açalım.
  4. Değişik şekillerde kurabiye kalıpları kesip hafif yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  7. 📍📍NOT📍📍Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
  8. Çay bardağı ölçüsü 125 ml
  9. 200 Gr tereyağı 100 Gr margarin kullanabilirsiniz.
  10. Ben hamuru ikiye bölüp yarısına çikolata parçaları yarısına 1 su bardağı çekilmiş fındık ekledim bu şekilde de sade de yapabilirsiniz tercih sizin. AFİYET OLSUN 😍

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza