Süt Turtası
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışı çıtır çıtır baklava yufkası, içinde bol cevizli tarçınlı bir harç ve süt şerbeti ile pişen keyifle yediğimiz bir tatlı oldu. Denemenizi tavsiye ederim ❤️

Süt Turtası Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü şerbet için:

Süt Turtası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pişirme kabına pişirme kağıdı yerleştirilir.
  2. Ceviz yada fındık un haline gelene kadar rondodan çekilir. İçine tarçın ve pudra şekeri koyulup karıştırılır.
  3. Bir adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzeri eritilmiş tereyağı sürülür. Cevizli harçtan yufkanın her tarafına serpilir.
  4. Yufka uzun tarafından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulo gül böreği gibi sarılır.
  5. Hazırlananlar tepsiyle dizilir. Kelepçeli kalıp boyutunda kalıba 10 yufka sığıyor.
  6. Benim malzemem ve yerim olduğu için 11 tane hazırladım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  7. Bu sırada süt, yumurta, vanilya ve şeker bir kaba koyulur ve iyice çırpılır. Fırında 15 dakika pişen tatlımız çıkarılır ve sütlü şerbet üzerine dökülür.
  8. Tekrar fırına koyulur ve 15 dakika daha pişirilir. Kalıbından ve pişirme kağıdından ayrılan turta servis tabağına alınır.
  9. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza