Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Lezzet Ustası Müthiş ve en çok sevilen tarifler için LEZZET USTASI Youtube kanalıma gelin.
5 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu börek çok basit gibi görünse de lezzeti gerçekten sizi şaşırtacak, çok lezzetli!

Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 3 yemek kaşığı yağı tavaya döküyoruz. Orta ateşe alıyoruz.
  2. Öncelikle kapya biberleri 3 dakika pişiriyoruz.
  3. Sonrasında yeşil biberleri atıp 3 dakika daha pişirip yarım ay şeklinde kesilen sucukları atıyoruz. 5 dakika da böyle pişiriyoruz.
  4. Sonrasında domatesi ekleyip 5 dakika da domateslerle beraber pişiriyoruz.
  5. Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberini atıp karıştırıyoruz.
  6. Altını kapatıp 5 dakikada soğuyup dinlendiriyoruz.
  7. 1 yufkayı 8 eşit parçaya bölecek şekilde kesiyoruz.
  8. Yufkanın içine 2 yemek kaşığı kadar sucuklu harç koyuyoruz.
  9. 1 tatlı kaşığı kadar da kaşar koyuyoruz. İsteyen daha çok da koyabilir. Fakat kaşarı fazla atmamanızı öneririm pişirirken akabilir.
  10. Börekleri sarıp çırpmış olduğumuz yumurtaya buluyoruz ve ardından galeta ununa buluyoruz.
  11. 1 su bardağı sıvı yağı tavada iyice kızdırıyoruz.
  12. Börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
  13. Yanında güzel bir demli çay ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.
  14. Not: bizim iç harçtan 12 adet çıkıyor. Bu da 1,5 yufka eder.

Tarif Kategorileri

Şarküteri Tarifleri Börek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler