Sarımsaklı Ekmek
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırından çıkar çıkmaz kokusu ile mest eden, yumuşacık iç dokusu ve lezzeti ile kahvaltıya yemeğe keyif katan sarımsaklı ekmek 🧡 Harcın tadını sadece üstünde değil içinde de hissetmek istediğim için rulo yaparak pişirdim, böylece her ısırığınızda lezzet transferi yaşıyorsunuz. Kaydedin,. deneyin pişman olmayacaksınız 😇@mutfakkeyiftir Instagram sayfamıza ulaştınız mı? Bir bakıp çıkmayın, takipte ve bizimle kalın. ❤️

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Sarımsaklı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, şeker ve maya iyice karıştırılır. Üstü kapatılarak 15 dakika bekletilir. Yumurta, tereyağı, tuz eklenip karıştırılır.
  2. Un ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur akışkan yada sert olmayan kıvamda bir hamur olacaktır.
  3. Bu nedenle un kontrollü koyulmalı, gerekirse ilave edilmelidir. İyice yoğurulan hamur üstü kapatılarak mayalandırılır. 
  4. İç harç malzemeleri karıştırılır. Yarım saat mayalandırılan hamur ikiye bölünür.
  5. İnce bir şekilde açılan hamura iç malzeme yayılır ve hamur rulo sarılır. Elde edilen rulo hamur parmak kalınlığında dilimlenir ve tepsiye alınır. 20 dk dinlendirilir ve 180 derece fırında pişirilir.
  6. Fırından çıkar çıkmaz üstüne sarımsaklı zeytinyağı sürülürse daha lezzetli olur.
  7. Harç üstünde değil de içinde olduğu zaman daha lezzetli oluyor

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza