Porsiyonluk Boşnak Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@gocmenitsa okuyucumuzdan ister sabah kahvaltılarınız için ister çay saatleriniz için harika bir börek tarifimiz var. Genellikle Trakya ve Balkan ülkelerinde tüketilen boşnak böreğini, peynir ve patates ile tatlandırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis porsiyonluk boşnak böreğini deneyebilirsiniz.

Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla klasik Boşnak böreği tarifini de deneyin. Börek tarifleri arasında önemli bir yer edinmiş klasik tava böreği tarifine de göz atabilirsiniz. 

Porsiyonluk Boşnak Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Yufkaların aralarını yağlamak için:

Porsiyonluk Boşnak Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp en az 10 dakika yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak ara sıra ellerinizi unlayıp elinize yapışmasını engelleyin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
  2. Daha sonra hamurdan 9 eşit bezeye ayırın mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp üzerine temiz bir bezle örtüp tekrar en az yarım saat dinlendirin. Ardından bezeleri servis tabağı büyüklüğünde az unlayarak merdane ile açın.
  3. Aralarını sıvı yağ ile yağlayıp tekrar üzerini kapatın ve yarım saatte bu şekilde dinlendirin. Yumuşayan hamur bezelerini birer, birer elinize alıp tezgaha koyun ve çekiştirerek açın. Açtığınız yufkaları az sıvı yağla yağlayın ve kenarlarını içe katlayın. Peynirli iç harcını koyup sarın.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın altı üstü kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Fırın Yemekleri Sizden Gelenler Sizden Lezzetler Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sizden Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza