Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rengini  ve lezzetini seveceğiniz minik poğaçalar 👌

Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuç rendelenir. 
  2. Dereotu ince ince kıyılır. 
  3. Tam buğday unu ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Karışımın içerisine azar azar un eklenir, yoğurma işlemine başlanır. (Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.)
  4. Yoğurma işlemi bitince kabartma tozu koyulur, kabartma tozu hamura tamamen karışana kadar hamur  yoğurulur.  
  5. Hamurdan bezeler alınarak minik yuvarlak poğaçalar elde edilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik  poğaçalar dizilir. 
  7. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza