Galette Tart
Minel Demirel
29 Tarif       10 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik galette hamurunu farklı bir sunumla taçlandıralım.

Galette Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Üzeri için:

Galette Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığında ve küp küp doğranmış tereyağı ve unu derin bir kapta karıştırın.
  2. Hamur toparlanmaya başlayınca yumurta ve pekmezi ekleyin.
  3. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Hamur dinlenirken sosumuz hazırlayalım. Ben yazdan kalma çileklerimi kullandım ama taze mevsim meyveleriyle de tarifi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  5. Çilekleri derin bir sos tenceresine alalım ve kaynayınca ocaktan alıp blender ile püre haline getirelim.
  6. Hamuru dolaptan çıkaralım ve tart kalıplarına koyalım, dibine çatal ile birkaç delik açalım.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
  8. Yarı pişmiş tartların ortasına sosumuzu koyalım ve üzerini dilimlenmiş çilek ile süsleyelim.
  9. Tekrar fırında 10-15 dakika pişirelim ve hazır. AFİYET OLSUN!

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza