Çi Börek
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çi börek. Çi Tatar dilinde "güzel, nefis" demek. Gerçekten de nefis bir börek. Benim için @eskisehirbb demek. Her ikisini de çok severim. Eskişehir'de @kirimtatarciborek bence en güzelini yapandır. Her gittiğimde mutlaka yeriz, kaç porsiyon yediğimizi hatırlamayacak kadar😂. Tatar da Eskişehirli de değilim, kendimce yaptığım ve işte bu dediğim en iyi tarifi bırakıyorum buraya. Deneyin mutlaka ama küçük bir tavsiye dört ve daha fazla kişi iseniz mutlaka iki ölçek yapın olsa da yesek modunda kalkıyoruz masadan (14-15 adet çıkıyor tarife göre)

Çi Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı:

Kızartmak için:

Çi Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç malzemeleri karıştırılır. (Sulu olmalı, eklenen su kıymanın toplanmasını engelleyecek)
  2. Hamur malzemeleri ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur (sirke daha az yağ çekmesini sağlayacak).
  3. Hamurun üstü nemli bezle örtülür ve 15 dk dinlendirilir. Hamur 15 parçaya bölünür. Her bir parça sırayla açılır, iç harcı koyulur ve kapatılır.
  4. Pişirme kağıdı üzerine alınır, üstleri bez ile örtülür. Tüm bezeler tamamlanır.
  5. Kızgın derin yağda kızartılır. Kızartırken her yerine yağ değmesi daha iyi kızarması ve hamurun hafif kabarmasını sağlıyor.
  6.  Üstündeki az da olsa yağı çekmesi için havlu kağıt yada pişirme kağıdı üstüne alınır. Yanında soğuk ayran ile sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza