Börek Tadında Sebzeli Krep
Lezzet Ustası Müthiş ve en çok sevilen tarifler için LEZZET USTASI Youtube kanalıma gelin.
5 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çok basit ve müthiş bir lezzet

Börek Tadında Sebzeli Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Börek Tadında Sebzeli Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce bir kapta yumurtalar çırpma teliyle iyice çırpılır. Sonra tuz, şeker ve maya konularak çırpmaya devam edilir. Üzerine süt ve su ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Un yavaş yavaş ilave edilerek çırpılır ardından pul biber ve karabiber eklenir. Akışkan bir hamur elde edilir.
  2. Streç film yardımıyla üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir.
  3. Biberler, domates, soğan ve maydanoz ince ince doğranır. Patates rendelenir.
  4. Daha sonra dinlendirilen hamur ve doğranan sebzeler, rendelenen patates ve peynir bir kapta birleştirilerek karıştırılır.
  5. Krep tavası veya yapışmaz herhangi bir tava güzelce fırçayla yağlanır. Hazırladığımız hamur içine dökülür.
  6. Bu arada bizim kullandığımız kaşık yemek kaşığı değil daha büyük bir kaşık.
  7. Tavanıza bir krep için ortalama 8 yemek kaşığı harç koymanız gerekli.  Kreplerinizin yapışmaması için tavayı sallamanız önemlidir. Altlı üstlü pişiriniz ve spatula yardımıyla çevriniz. Kreplerimiz hazır afiyet olsun.
  8. Püf nokta: Krep çevirirken en önemli püf nokta şudur; tam pişmeden asla çevirmiyoruz ve kreplerle fazla oynamıyoruz. Hafifçe kaldırıp altına bakalım. Altının kızardığını gördüğümüzde videoda gördüğünüz gibi spatulayı krebin tam ortasına gelecek şekilde alttan sokuyoruz ve tek hamlede hızlı çeviriyoruz. Çevik olmazsak ve spatulayı tam ortaya getirmezsek çevirirken dağılabilir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza
Baykuş kurabiye