Armut Kurabiye
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sunumu şık, lezzetli kurabiye tarifi.🍪👌

Armut Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek İçin:

Armut Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba sıvıyağ, mısır nişastası, vanilya, pirinç unu, pudra şekeri, koyulur karıştırılır. 
  2. Azar azar un koyularak yoğurulur.( Çok dağılmayan ,şekil verilen bir kurabiye hamuru olmalı. ) 
  3. Hamur kıvam alınca küçük bezeler alınır ve ortası açılır, içerisine reçel koyulur kapatılır ve armut görüntüsü verilir. 
  4. Hamurun üzerine armut çöpü olarak karanfil koyulur.
  5.  Hamurlar bu işlemle yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
  6. Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  7.  Armut kurabiyeler fırından alınınca yaprak olarak da defne yaprağı kullanılır. Servis tabağına alınır.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza