Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini oyarak çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün. İçlerini hafifçe tuzlayıp 5-10 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikleri temizleyip saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını kıyın. Baharatı bir kapta harmanlayın. Kuş üzümlerini ılık suda yumuşaması için bekletin. 
  2. Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, iki bardak ılık su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ateşten alıp fıstık, kuş üzümü, baharat ve yeşillikleri ilave edip ılınmaya bırakın. Patlıcanların içini pirinçli harçla doldurun. Kiraz domatesleri patlıcanların üst kısımlarını örtecek şekilde yerleştirin. 
  3. Geniş ve tabanı düz bir tencereye yeşilliklerin sap kısımlarıyla döşeyin. Dolmaları dizin. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı köriyi karıştırıp tencerenin kenarından dökün. Dolmaların üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Orta hararetli ısıda 25-30 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Patlıcanlı Tarifler Diğer Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Tencere Yemekleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği