Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanları minik küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su ile yıkanmış pirinci ekleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, dolma baharı, nane, tuz, karabiber ve şekeri ilave edin. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Vişneleri blender’dan geçirerek püre haline getirin ve karışıma ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Lahanayı bol suda haşlayın ve yapraklarını 3 parmak kalınlığında kesin. Hazırladığınız dolma harcından paylaştırıp muska böreği şeklinde sarın ve tencereye sıkı sıkı yerleştirin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, 1 çay bardağı su ve az miktarda şekeri bir kasede karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Üzerine bir tabak yerleştirip kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği