Şeyhmilmuşi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeyhmilmuşi Tarifi İçin

Malzemeler

Şeyhmilmuşi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Saplarını koparmadan sadece sap kısmındaki fazlalıkları keserek temizleyin. Kabuğunu alacalı soyun.
  2. Sap yerinden kopmayacak şekilde uzunlamasına dörde bölün. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. 150 gr tereyağını tavada eritin.
  3. İnce doğranmış 2 orta boy soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. 300 gr kıymayı ilave edip 10 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. 1 demet kıyılmış nane, 1 demet kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek ocaktan alın. Tencerenin tabanına kıydığınız maydanozların saplarını yayın.
  5. Dörde ayırdığınız patlıcanların kolları arasına kıymalı harçtan koyarak maydanoz sapıyla iki ucundan bağlayarak tencereye yerleştirin.
  6. Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayın. Başka bir tencerede et suyunu bir taşım kaynatın. Patlıcanların üzerine kaynar et suyunu gezdirerek dökün.
  7. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kıymasız verisyonu olan nefis imam bayıldı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi