Patlıcan Paşası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Paşası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Patlıcan Paşası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkadığınız patlıcanların kabuklarını tamamen soyun. Kararmamaları için, 10 dakika kadar bütün olarak tuzlu suda bekletin.
  2. Suyunu süzdüğünüz patlıcanları ortasından uzunlamasına olacak şekilde yarısına kadar kesin ve bir tencereye alın. 
  3. İnce doğradığınız biberler, rendelediğiniz domatesler ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp patlıcanların üzerine ilave edin. 
  4. Maden suyunu sebzelerin üzerine ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği