Mercimekli Lahana Sarma
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Lahana Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Lahana Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği yıkayıp süzün.Sıcak suda yarım saat bekletin.Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alın.
  2. Maydanozu kıyın.Soğanı soyup kıyın.Mercimeği bir kaba alın.Bulgur, maydanoz,soğan,salça,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  3. Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin.Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın.
  4. Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin.Sarmaları dizip üzerine zeytin yağını gezdirerek dökün.
  5. Su ekleyin.Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın.Kısık ateşte 45 dakika pişirin.Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması
Sodalı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Havuç Yemeği
Pirinçli Pırasa Yemeği
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması