Kıymalı Kabak Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Kabak Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın.
  2. Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın.
  3. Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  4. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
  5. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin.
  6. Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Daha fazlası için dolma tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Kabaklı Tarifler Dolma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği