Bahçıvan Sandalı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bahçıvan Sandalı Tarifi İçin

Malzemeler

Bahçıvan Sandalı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini oyup tuz serpin. Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
  2. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  3. Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri temizleyip küp küp kesin. Sarımsak ve soğanları soyup kıyın.
  4. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.
  5. Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin.
  6. Renkli biberleri ve domatesi ekleyip pişirin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın.
  7. Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın. Kalan yağı ve suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği