Patates Oturtma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sebze yemeklerinin olmazsa olmazı olan patatesin bu seferki eşlikçisi kıyma. Patates dilimlerinin kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak. Malzemeler hazırsa, patates oturtma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, patlıcan oturtma tarifine de göz atabilirsiniz.

Patates Oturtma Kaç Kalori?

1 porsiyon patates oturtma yaklaşık olarak 471 kaloriye denk gelmektedir.

Patates Oturtma Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Harç İçin:

Üzeri için:

Patates Oturtma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın.
  2. Fırın tepsisine yayıp üzerine zeytinyağı ve tuz ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika boyunca ön pişirme yapın.
  3. Orta boy bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ilave edip kızdırın.
  4. Kıymayı ilave edip suyunu çekip renk alana kadar kavurma işlemine devam edin.
  5. Suyunu çeken kıymanın içerisine rendelenmiş sarımsak ve yemeklik doğranmış olan soğanı ilave edin.
  6. Karıştırmaya devam edin.
  7. Küp küp doğramış olduğunuz domatesleri, ince kıydığımız biberleri ve salçayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  8. Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  9. Ocağı orta ateşe alıp baharatları ilave edip karıştırın.
  10. Kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  11. Borcamın altını yağladıktan sonra patateslerin yarısını borcamın tabanına dizin.
  12. Hazırladığınız kıymalı harcı patateslerin üzerine eşit bir şekilde yayın.
  13. Patateslerin diğer yarısını da kıymalı harcın üzerine güzelce yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de en üste ilave edin.
  14. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar bekletin.
  15. 20 dakikanın sonunda patateslerin kızarması için borcamın üzerindeki folyoyu çıkartıp 10 dakika kadar pişirin.
  16. Patates oturtmanız servise hazır hale geldiğinde üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Yemeğinizin üzerine hem renk ve lezzet katmak amacıyla doğranmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kaşarlar eridiğinde yemeğimizi fırından almamız gerekiyor, aksi halde üzerindeki kaşar kurur.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Farklı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci