Rulo Patates
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan patatesi, bu kez rulo yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Kıyma, kapya biber ve salça ile zenginleştirilen rulo patatesleri kaşar peyniri ve maydanoz eşliğinde sunabilirsiniz. Sofralarınıza çok yakışacak pratik ve lezzeti rulo patates tarifi için detaylara geçebiliriz.

Rulo Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Patates rulosu için

Rulo Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp soteleyin. Kırmızı ve yeşil biberi ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  2. Kıymayı da ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun. En son salçaları ve baharatları ile yarım su bardağı kadar su ilave ederek pişirin. Ocaktan alarak bir kenarda bekletin.
  3. Patatesleri çok ince, halka şeklinde dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine ince bir tabaka halinde kaşar peyniri rendesi serpin.
  4. Ardından ince dilimlenmiş patatesleri birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin. Tekrar kaşar peyniri rendesi serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Tepsiyi fırından çıkarın ve hafif ılındıktan sonra üzerine kıymalı iç harcı yayın. Patatesi rulo şeklinde sarın ve üzerine biraz rende kaşar peyniri serpin.
  6. Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın ve rulo patatesin üzerindeki kaşar eriyip kızarana kadar fırınlayın. Fırından alın ve hafif ılındıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Patatesli Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan