Girit Usulü Bakla
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Girit Usulü Bakla Tarifi İçin

Malzemeler

Girit Usulü Bakla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaların kenarlarındaki kılçıkları temizleyip limonlu suda bekletin. Geniş bir tencereye su koyup bir tutam tuz ekleyin.
  2. Kaynayınca baklaları suya atıp pişene kadar haşlayın. Haşlanan baklaları süzün.
  3. Soğuduktan sonra her bir baklayı küçük doğrayın. Ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını bir tencerede kavurun.
  4. Baklaları ve naneyi tencereye alıp karıştırın. Ocaktan alıp büyük bir servis tabağına aktarın. Yoğurdu ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Yoğurtlu Tarifler Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Pırasa Diblesi Tarifi
Portakallı Pırasa Yemeği Tarifi
Karnabahar Graten Tarifi
Çıtır Brokoli Tarifi
Karamelize Sebzeli Mantar Sote Tarifi
Portakallı Ispanak Kökü Tarifi