SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Dolma Tarifleri
Şalgam Dolması
Şalgam Dolması
Güncelleme tarihi:
29 Kasım 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Şalgam Dolması Tarifi İçin
Malzemeler
200 g kıyma
1 soğan
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 kg şalgam
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Reyhan
Üzeri için
4~5 dal reyhan
Şalgam Dolması
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, bulgur, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp karıştırın.
Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın. Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin.
Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş domates salçasını gezdirin.
Su ilave edip şalgamlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış reyhan ilave edip servis yapın.
Tarif Kategorileri
MasterChef Tarifleri
Köfte Tarifleri
Akşam Yemeği
Yöresel Tarifler
Dolma Tarifleri
Benzer Tarifler
Kırmızı Biber Dolması Tarifi
Beyaz Lahana Sarması Tarifi
Acılı Ekşili Yaprak Sarma Tarifi
Porsiyonluk Lahana Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Fırında Ekşili Kabak Dolması Tarifi