Şalgam Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şalgam Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Şalgam Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, bulgur, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın. Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin. Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş domates salçasını gezdirin. Su ilave edip şalgamlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış reyhan ilave edip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması