Rocoto Relleno
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peru mutfağının en ünlü yemeklerinden biri olan rocoto rellono, aslında Peru usulü kırmızı biber dolmasıdır. Yapımında kullanılan kırmızı biberler, rocoto ismiyle bilinir. Eritilmiş peynir ile birlikte servis edilen bu yemek, rocoto adı verilen çok baharatlı ve keskin bir tadı sahip olan biberlerin doldurulmasıyla hazırlanır. Malzemeler hazırsa, Peru usulü rocoto rellono tarifi için detaylara geçebiliriz.

Rocoto Relleno Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Sosu için:

Rocoto Relleno

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kırmızı biberlerin üst kısmını çıkarın ve çekirdeklerini ayıklayın. Suyun altında durulayıp bir kenara alın.
  2. Tencereye suyu doldurun. Kaynamaya başlayınca şeker, tuz, karanfil, defne yaprağı ve sirkeyi ilave edin.
  3. Kırmızı biberleri kaynar suya alın ve 3 dakika pişirin. Ardından suyunu süzüp biberleri buzlu suya alın. Bu işlem biberlerin rengini korumasını sağlayacaktır.
  4. İç harcı için, tavaya yağ ekleyin ve soğanları ekleyin. Üzerine sarımsağı ilave ederek 2-3 dakika karıştırın.
  5. Ardından kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar güzelce karıştırarak pişirin.
  6. Üzerine baharatları ilave edip ocağın altını kapatın.
  7. Kırmızı biberlerin içini kıymalı harç ile doldurun. Biberleri, fırın tepsisine dizin.
  8. Biberlerin en üst kısmını taze kaşar peyniri ile örtün ve kapağını kapatın.
  9. Bir kasede süt, yumurta ve tuzu çırpın. Bu karışımı biberlerin üzerinde gezdirin.
  10. Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında, 15 dakika pişirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Açık biber dolma
Kofik Dolması
Kıymalı Taze Patlıcan Dolması