Kolay Biber Dolması
Selin Hıdır
1151 Tarif       0 Takipçi
Kolay Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz sofralarının vazgeçilmezi, zeytinyağlılardan en sevileni: Hem pratik hem de hafif bir lezzet arayanlar için kolay biber dolması tarifi, mutfakta zamandan tasarruf ettirirken damaklarda iz bırakıyor. İster sıcak ister soğuk tüketilebilen bu nefis tarif, yoğurtla servis edildiğinde lezzetini ikiye katlıyor. Pirinçli iç harcı ve yumuşacık biberleriyle herkesin favorisi olacak kolay biber dolması tarifi, yeni başlayanlardan deneyimlilere kadar herkesin kolayca uygulayabileceği bir klasik! Peki; kolay biber dolmasınasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Etli Ekşili Biber Dolması tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kolay biber dolması kaç kaloridir?

Bir porsiyon kolay biber dolması 220 kaloridir.

Kolay Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kolay Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberlerin üst kısmını kapak şeklinde kesin, içlerini temizleyin.
  2. Soğanı ince ince doğrayın. Geniş bir kapta pirinci yıkayıp süzün. Soğan, pirinç, rendelenmiş domates, salça, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın.
  3. Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun.
  4. Biberleri kapaklarıyla beraber tencereye dik olarak yerleştirin.
  5. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu dökün. İsterseniz biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  6. Orta ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde, pirinçler yumuşayana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
  7. Ilık ya da oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz.
  Servis Önerisi
  • Biber dolmasının en güzel eşlikçisi yoğurttur. Özellikle sarımsaklı yoğurt, dolmanın içindeki baharatlarla çok iyi bir uyum yakalar.
  • Bu tarif zeytinyağlı olduğu için ılık ya da oda sıcaklığında servis edilmesi önerilir. Buzdolabında bekletildikten sonra da servis edebilirsiniz.
  • Servis tabağına aldığınız biber dolmalarını, ince doğranmış taze nane veya maydanozla süsleyerek şık bir sunum elde edebilirsiniz.
  • Yanında zeytinyağlı fasulye, cacık ya da domatesli bulgur pilavı ile hafif bir yaz menüsü oluşturabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Dolmalık biberlerin orta boy ve olabildiğince düzgün, yumuşak olmayan kabuklu olmasına dikkat edin. Çok iri biberler pişerken iç harcın tam pişmemesine neden olabilir.
  • İç harçta baldo ya da osmancık pirinç tercih edebilirsiniz. Pirinçleri mutlaka yıkayıp nişastasından arındırın.
  • Pişirme suyunu lezzetlendirmek için sıcak suya biraz daha salça ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu su, dolmanın alt kısmına da renk ve tat verecektir.
  • Pirinç pişince şişeceği için, biberleri çok sıkı doldurmak iç harcın taşmasına neden olabilir.
  • Üzerine dilimlenmiş domates kapak olarak kullanılabilir. Bu, hem görüntüyü güzelleştirir hem de iç harcın kurumasını önler.
  • İç harca az miktarda tarçın, yenibahar veya kuşüzümü ekleyerek klasik Ege usulü bir dokunuş yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Dolma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Biber Dolmas Tarifi
Karışık Kuru Dolma Tarifi
Fırında Kuru Patlıcan Dolması
Etli Ekşili Biber Dolması
Mini Bal Kabağı Dolması
Air Fryer'da Domates Dolması