Frigya Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antalya mutfağının sevilen lezzetlerinden biberli frigya dolması. Hazırlanan lezzetli kıymalı harcı biber ile buluşuyor. Dolmalar kızararak daha da inanılmaz bir lezzet haline geliyor. Yapımı da oldukça pratik, hazırsanız bu süper lezzet için frigya biber dolmasının malzemeleri aşağıda. Siz de hazırsanız frigya biber dolmasının yapım aşamalarına geçebilirsiniz. 

Frigya Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Frigya Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberlerin baş kısmı tam koparılmadan çekirdekleri ayıklanır. 
  2. Biberler kaynar suda 3-4 dakika haşlanır. Haşlanan biberler kenara alınarak dinlendirilir. 
  3. Zeytinyağında dolmalık fıstıklar kavrulur. Sarımsak içine eklenir. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Kıyma ilave edilerek kavrulur. Baharatlar ilave edilir. 
  5. Dolmalar harç ile doldurulur. 
  6. Sıvıyağ kızartılır. 
  7. Yumurta bir kapta çırpılır. Hazırlanan dolmalar sırayla un, yumurta ve galeta ununa bulanır. Kızgın yağda kızartılır.
  8. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması