Fırında Lor Peynirli Pazı Dolması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Lor Peynirli Pazı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Fırında Lor Peynirli Pazı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif soteleyin. Salçalar ve bulguru ilave edip 4-5 dakika boyunca sotelemeye devam edin. Bulgurun üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak pişirin. Bulgur suyunu çektiğinde lor peyniri ve kaymağı ilave edip ocaktan alın. 
  2. Yıkadığınız pazı yapraklarını kaynar suda 2 dakika haşlayın ve hemen buzlu su dolu bir kaba alın. Suyunu süzüp kenara alın. Hazırladığınız bulgurlu harçtan yapraklarınızın boyutuna göre bir yemek kaşığı kadar koyarak sarın. Sardığınız dolmaları bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine kaymak ekleyip bir su bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorili bulgurlu pazı dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması