Turpotu Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turpotu Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Turpotu Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Turp otlarını saplarından ayırıp yıkayın. 3-4 cm boyunda doğrayın. Geniş bir tencerede haşlama suyunu kaynatın. Önce yaprakları suya atıp 1-2 dakika renkleri canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın. Haşlanan yaprakları hemen buzlu suya atın. Yapraklar soğur soğumaz süzülmesi için süzgece alın. Süzülen otları servis tabağına alın. Zeytinyağını, ezdiğiniz sarımsakları, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Limonlu Roka Salatası Tarifi
Köfteli Semizotu Salatası Tarifi
Rezene Salatası Tarifi
Ton Balıklı Patates Salatası Tarifi
Insalata Di Calamaretti Tarifi
Somonlu Roka Salatası Tarifi