Ton Balıklı Salata
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Selenyum, magnezyum, B vitamini, potasyum ve protein bakımından son derece zengin olan ton balığı, özellikle diyet listelerinde kullanılan bir besindir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra kalp sağlığını da koruyan bu besin, genellikle salata ve makarnaların içerisinde kullanılır. Ton balıklı salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Peki, ton balıklı salata nasıl yapılır? Listede yer alan malzemeleri hazır ettiyseniz, ton balıklı salata yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

İçinde ton balığı olsun da ne olursa olsun diyenler için atıştırmalık avokadolu ton balıklı kanepe ve hardal soslu ton balığı salatası tarifini buraya bırakıyoruz.

Ton Balıklı Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Ton Balıklı Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marulları yıkayıp suyunu süzün ve irice doğrayıp servis tabağına alın.
  2. Fasulyeleri, ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, iri doğranmış soğanları ve maydanozu ekleyip harmanlayın.
  3. Avokadoyu dilimleyip ekleyin. Karidesleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ton balığı ve karidesleri salataya ekleyin.
  4. Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Sos Tarifleri Balık Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata