Ot Salatası (Haşlanmış)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Aydan Üstkanat’ın önerileriyle lezzeti bol ot salatası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Önerim

Tüm otların haşlanma süreleri farklıdır. Bu otun tazeliği ve yetiştiği toprakla da ilgilidir. Bu nedenle pişirirken başından ayrılmayın ve otları karışık kullanmak istiyorsanız da her bir otu tek başına haşlayıp daha sonra birleştirin.

Ispanak başı salatası ve cevizli elmalı turp otu salatası tarifine de göz atın.

Ot Salatası (Haşlanmış) Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Ot Salatası (Haşlanmış)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş otları kaynayan suya atın, maşa ile ileri geri hafifçe hareket ettirerek suya tamamen gömülmelerini sağlayın.
  2. 3- 4 dakika sonra kontrol edin, eğer haşlanmışsa buz gibi suya alın ve süzün.
  3. Küçük bir kavanoza veya kaseye damak tadınıza göre tuz koyup tüm sos malzemesini üzerine ekleyin ve çırpın.
  4. Otları ılık olarak servis tabağına alın ve üzerine sosu dökerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata