Deniz Börülceli Çipura Salatası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çoğunlukla Akdeniz kıyılarında görülen çipura, çupra balığı olarak da bilinir. Protein, omega 3 ve fosfor bakımından zengin olan bu balık, zihinsel ve fiziksel gelişimin destekçisidir. Çipura sade bir şekilde tüketilebildiği gibi, salataların içinde de kullanılır. Bu kez çipura, deniz börülcesi ve sarımsağı bir araya getirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Listedeki malzemeler hazırsa, deniz börülceli çipura salatası için tarif detaylarına göz atalım.

Alternatif olarak nefis çiroz salatası ve kolay girit zeytin salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Deniz Börülceli Çipura Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Deniz Börülceli Çipura Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çipuranın pullarını ve iç organlarını ayıklayın. Suyu kaynatın. Suya tuz, sirke ve çipurayı ilave edip ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Balık sıcak suda bekleyerek kendi suyunu salmadan pişecektir.
  2. Deniz börülcelerini harlı ateşte kaynayan tuzsuz bol suda, yeşil etli kısımları çalı gövdelerinden kolayca ayrılıncaya kadar haşlayın. Haşlama sırasında üzerini kapatmayın. Soğuk sudan geçirip yeşil etli kısımlarını sıyırarak alın. Çalı gövde kısımlarını atın.
  3. Deniz börülcelerini bir kaba alıp, üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve limon suyu gezdirip karıştırın.
  4. Soğuyan çipurayı düz bir zemine alın.
  5. Başını, kuyruğunu ve sırtındaki dikenli kısımları keskin bıçakla kesin. Üst etli kısmı bıçakla kaldırıp kılçığı alın.
  6. Deniz börülcelerini servis tabaklarına alıp üzerine çipura parçalarını yerleştirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. Servis yapın.

Deniz Börülceli Çipura Salatası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız çipuraları ayıklanmış olarak alabilirsiniz. Eğer balık temizlenmemişse, kılçıklarını ve iç organlarını temizleyin ve bol suda durulayın.
  2. Çipurayı haşlamak yerine, fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.
  3. Çipuraları pişirmeden önce karın kısımlarını yarın ve içlerine dilimlenmiş kuru soğanlar ekleyin. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
  4. Deniz börülcelerini pişirdikten sonra çalı kısımlarını temizleyin.
  5. Salatanın sosu için zeytinyağı, sarımsak ve limonu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı, salatayı servis edeceğiniz esnada ekleyin.

1 Porsiyon Deniz Börülceli Çipura Salatası Kaç Kalori?

  1. Deniz börülceli çipura salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Diyet menüleri için de uygundur.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata