Cevizli Kereviz Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleri olan kereviz; çorba, turşu ve salata yapımında kullanılır. Türkiye'nin birçok yerinde yetiştirilen bu besinin hasat zamanı Nisan ve Mayıs aylarıdır. Hem çiğ, hem de haşlanarak tüketilebilir. İçeriğinde demir ve kireç olduğu için, unutkanlığı gidermesiyle bilinir. Anne sütünü arttırıcı bir özelliği vardır. Bu yüzden hamileliğin son aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, cevizli kereviz salatası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Cevizli Kereviz Salatası Kaç Kaloridir?

Cevizli Kereviz Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Cevizli Kereviz Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Cevizli kereviz salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce ayıkladığınız kerevizleri sirkeli suda 10 dakika bekletin. Böylece daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız cevizlerin kabuksuz olmasına özen gösterin. Bu sayede acı tadını yok edebilirsiniz.
  • Kerevizin kokusunu önlemek için, pişirme esnasında birkaç damla limon sıkın.
  • Salatanın yoğurdunu servis etmeden önce ilave edin. Aksi takdirde yoğurt suyunu salacaktır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Diyet Yemekleri Yoğurtlu Tarifler Video Tarifler Vejetaryen Yemekleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata