Balkabaklı Roka Salatası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balkabaklı Roka Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Roka Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabağı 1 cm’lik küpler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın. Doğranmış sarımsak, haşhaş tohumu, deniz tuzu ve zeytinyağı ekleyip harmanladıktan sonra yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Rokayı soğuk su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu soyup halka doğrayın ve rokaya ekleyin. Hazırladığınız kabakları ve nar tanelerini üzerine yerleştirip cevizli sos ile servis yapın.

Cevizli sos
3/4 su bardağı ceviz, 1/4 su bardağı limon suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı dijon hardalı, 1 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı zeytinyağı.

Bu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli. 

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata