Tahinli Havuç Ezmesi
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Tahinli Havuç Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin ince yanıyla rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp rendelediğiniz havucu soteleyin. Tavayı ocaktan alıp havucu soğutun. Kıyılmış sarmısak, tahin, süzme yoğurt, ceviz, pul biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Tahinli havuç mezesini servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin