Mercimek Pate
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimek Pate Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimek Pate

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mercimeği sıcak suda iyice haşlayın. Suyunu çekince ocağı kapatın. Soğan ve maydanozu ince kıyın. Sarımsakları ezin ve ekmek içlerini çıkarıp ufalayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı kavurun. Derin bir kaba alıp mercimek, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ve pul biber ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin