Wasa Tost
Selin Hıdır
702 Tarif       0 Takipçi
Wasa Tost
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Wasa Tost Tarifi: Güne hızlı ve doyurucu bir başlangıç yapmak isteyenler için çedar peyniri, salam ve taze yeşilliklerle hazırlanan wasa tost tarifi, pratikliği ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olacak. Özellikle kahvaltıdan hafif öğle yemeklerine kadar her öğüne uyum sağlayan bu wasa tost tarifi, sağlıklı atıştırmalık arayanlar için hem tok tutan hem de damak zevkine hitap eden ideal bir seçenek sunuyor. Yanında birkaç dilim domates, zeytin veya ferahlatıcı bir içecekle servis edildiğinde şık ve dengeli bir öğün elde edebilirsiniz. Peki; wasa tost nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Milföy Tost tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Wasa tost kaç kaloridir?

Bir porsiyon Wasa tost 300 kaloridir.

Wasa Tost Tarifi İçin

Malzemeler

Wasa Tost

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salamları ve çedar peynirlerini yapışmaz tavada ısıtın; peynir hafif eriyip salam hafif kızarınca ocaktan alın.
  2. Her bir Wasa'nın alt tabanına 1 tatlı kaşığı hardal veya mayonez sürün.
  3. Üzerine sırasıyla 2–3 dilim salam, 2–3 dilim erimiş çedar peyniri yerleştirin.
  4. Birkaç yaprak roka veya marul ekleyin ve üzerine karabiber serpin.
  5. Diğer Wasa dilimini kapatarak sandviçi tamamlayın.
  6. Dilerseniz tost makinesinde çok hafif bastırarak (kırılmaması için dikkatli olun) ısıtabilirsiniz veya direkt servis edebilirsiniz.
  Servis Önerisi
  • Wasa tostların yanına haşlanmış yumurta, dilimlenmiş domates, salatalık, zeytin ve birkaç meyve dilimi (örneğin portakal veya elma) ekleyerek renkli ve doyurucu bir kahvaltı tabağı hazırlayabilirsiniz.
  • Her kişinin tabağına bir adet Wasa tost, yanına birkaç parça peynir, kuru meyve (kayısı, hurma) ve ceviz koyarak pratik bir brunch tabağı hazırlayabilirsiniz.
  • Wasa tostları hafifçe ısıtarak sıcak servis edersen çedar peyniri daha güzel erir ve yanında serin bir ayran veya buzlu limonlu suyu ile servis edebilirsiniz.
  • Yanına yoğurtlu hardal sos, ballı hardal veya avokado ezmesi (guacamole) gibi küçük bir dip sos koyarak lezzeti artırabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tost makinesinde fazla bastırmayın; hafif ısıtmak istiyorsan sadece üstten hafifçe bastırarak 30–40 saniye ısıtmanız yeterli. Aksi halde Wasa kırılır.
  • Çedar peynirini salamla birlikte tavada hafifçe ısıtmak, lezzeti ve dokuyu zenginleştirir. Dilersen kısa süre fırında da ısıtabilirsiniz.
  • Roka, marul veya tercihen fesleğen gibi taze otlar lezzeti tazeler. Ancak Wasa'yı bekletmeden servis et, yoksa nemlenip gevrekliğini kaybedebilir.
  • Tostları servis edeceğin zaman hazırla; önceden hazırlayıp bekletirseniz iç malzemelerin nemi Wasa’yı yumuşatabilir.
  • Salam yerine füme hindi, çedar yerine beyaz peynir veya keçi peyniri, yeşillik yerine taze fesleğen ya da nane de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Sandviç Tarifleri

Benzer Tarifler

Etli ve Cevizli Çiğ Köfte
Çıtır Grissini
Peynir Soslu Mısır
Agua de Horchata (Meksika Salebi)
Ton Balıklı Burrito
Yoğurtlu pankek