Üzüm Suyu
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

A, B6ve C vitaminleri bakımından zengin olan üzüm, vücuttaki iltihaplanmaları azaltır. Aynı zamanda diyabet ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Göz sağlığına da iyi gelen üzüm, genellikle tatlı yapımında kullanılır. Ancak bu kez yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir içecek tarifimiz var. Yaz kış demeden içebileceğiniz üzüm suyu nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ev yapımı doğal üzüm suyu tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak şeftali suyu, çilek suyu ve turşu suyu tarifine de göz atın.

Üzüm Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Üzüm Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle üzümleri güzelce yıkayın ve tencereye alın.
  2. Üzümleri patlayıp yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  3. Üzümler yumuşadığında süzgeçten geçirerek suyunu sıkın.
  4. Çıkan üzüm suyunu tekrardan tencereye alın ve üzerine şeker ilave edin.
  5. Şekeri ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
  6. Eğer cam kavanoza koyacaksanız, sıcak bir şekilde koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  7. Eğer plastik şişelere dolduracaksanız, üzüm suyunun tamamen soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.

Üzüm Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte verilen ölçülerden yaklaşık 3-4 kişilik üzüm suyu yapılmaktadır.
  2. İsteğe göre tarif ölçülerini azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
  3. Üzüm suyunun daha yoğun bir tadı olmasını istiyorsanız, su eklemeyin.
  4. Tadını hafifletmek için, üzümleri pişirirken tencereye 2 litre su ekleyin.
  5. Tarife başlamadan önce üzümlerin tadına mutlaka bakın. Bu sayede şeker miktarını daha iyi ayarlayabilirsiniz.

1 Bardak Üzüm Suyu Kaç Kalori?

  1. Bir bardak üzüm suyu, yaklaşık 110 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Alkolsüz İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Soğuk İçecekler İçecek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma