Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips Tarifi İçin

Malzemeler

Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta akını derin kabın içinde bir  fiske tuz ile köpürtün. Ardından köpüren aklara kalan tuzu da ilave ederek çırpma is¸lemine devam edin.
  2. Yumurta akları tepecikler oluşturduğunda çırpma işlemini bitirin. Tarhanayı azar azar ilave edin. Her ilavede dairesel hareketler ile tarhanayı bol köpüklü bir karışım haline getirin.
  3. Önceden 140-150 derece ısıttığınız fırında, hamur çıtırlaşıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma