Uşak Tarhanasından Kraker
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uşak Tarhanasından Kraker Tarifi İçin

Malzemeler

Dip sos için:

Uşak Tarhanasından Kraker

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta kuru maya ve toz şekeri ılık su ile karıştırın ve mayayı hazır hale getirin.
  2. Un, tarhana, 1 yemek kaşığı susam, pul biber ve biraz tuzu derin bir kabın içerisine koyun ve ortasını çukur gibi açın. Açtığınız çukurun ortasına hazırladığınız mayayı ekleyin. Zeytinyağını da ilave ettikten sonra ele yapışmaz bir kıvam alıncaya kadar yoğurup üzerini örterek, kuru ve serin bir yerde 2 saat kadar dinlendirin.
  3. Hamur dinlendikten sonra alt-üst olacak şekilde tekrar yoğurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yarım santim kalınlığında yayın. 2 yemek kaşığı suyu ve 1 yumurtayı bir kasenin içerisinde çırpın. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu hamurların üzerine sürün.
  4. Önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında, yaklaşık 30-35 dakika hamurlar çıtırlaşana kadar pişirin.
  5. Sosu için yoğurdu, ince kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırın. Uşak tarhana cipslerinin yanında servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Yöresel Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma