Tzatziki Soslu Patates
Selin Hıdır
692 Tarif       0 Takipçi
Tzatziki Soslu Patates
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğurdun ferahlatıcı lezzetiyle buluşan çıtır patatesler sofranıza nefis bir dokunuş katacak! Hem pratik hem de şık sunumlu tzatziki soslu patates tarifi, meze tabaklarının yıldızı olmaya aday. Özellikle sıcak yaz günlerinde hafif ama doyurucu bir seçenek arayanlar için birebir olan bu tzatziki soslu patates tarifi, et ve tavuk yemeklerinin yanında da harika bir tamamlayıcı olarak servis edilebilir. Peki; tzatziki soslu patates nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Tahin Soslu Tatlı Patates tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tzatziki soslu patates kaç kaloridir?

Bir porsiyon tzatziki soslu patates 320 kaloridir.

Tzatziki Soslu Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için: 

Tzatziki Soslu Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1.  Patatesleri soyun, parmak ya da elma dilim şeklinde doğrayın.
  2. Derin bir tavada yağı ısıtın, patatesleri altın sarısı olana kadar kızartın. Havlu kağıt serili tabağa alın.
  3. Süzme yoğurdu bir kaseye alın. Rendelenmiş salatalığın suyunu sıkıp ekleyin. Sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  4. Kızaran patatesleri servis tabağına alın, üzerine tzatziki sosunu gezdirin.
  5. Üzerini ince doğranmış dereotu veya nane ile süsleyin. Arzuya göre biraz pul biber ya da zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tzatziki sos soğuk tüketildiğinde lezzetini daha iyi gösterir. Patatesler ılınmışsa veya hemen servis edilmeyecekse önce kızartılıp sonra soğutulabilir.
  • Et ve tavuk yemeklerinin yanında ferahlatıcı bir tamamlayıcı olarak sunabilirsiniz.
  • Geniş, düz bir tabakta patatesleri yayıp sosu üzerine dökün. Üzerine ince kıyılmış dereotu, nane, pul biber ve az zeytinyağı gezdirerek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Mezeyi ekmekle birlikte atıştırmalık olarak da sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Patatesleri kızartmadan önce nişastasını salması için doğrayıp 10–15 dakika soğuk suda bekletin. Ardından kurulayarak kızartın.
  • Salatalığın suyunu mutlaka sıkın. Aksi takdirde sos fazla sulu olur ve patateslerin kıtırlığını bozabilir.
  • Tzatziki sosu 1–2 saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz aromaları daha iyi oturur.
  • Servis öncesi patatesleri tekrar fırınlayabilirsiniz. Önceden kızarttıysanız, 200°C fırında birkaç dakika ısıtarak tekrar çıtırlaştırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Öğle Yemeği Öğün Tercihleri Kahvaltılık Tarifler Patatesli Tarifler Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Etli ve Cevizli Çiğ Köfte
Çıtır Grissini
Peynir Soslu Mısır
Agua de Horchata (Meksika Salebi)
Ton Balıklı Burrito
Yoğurtlu pankek