Türk Lokumu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 30 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Türk Lokumu Tarifi İçin

Malzemeler

Türk Lokumu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

19 cm’lik derin ve kare bir kalıbı yağlayın. 60 ml suya toz jelatini ekleyip kısık ateşte erimeye bırakın. Şeker ve 175 ml suyu orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırmadan kaynatın. Şurup derecesi 116 dereceye ulaştığında ocaktan alın. Nişastayı ayrı bir kapta kalan su ile karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Şeker şurubunu, glikoz ve jelatini ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp gül suyu ile gıda boyasını ekleyin ve kalıba dökün. 15 dakika bekleyip üzerini yağlı kağıt ile örtün ve 1 gece bekletin. Ertesi gün, pudra şeker serpilmiş tezgaha lokumu ters çevirin ve dilimleyin. Her dilimi iyice pudra şekere bulayın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma