Temel Krep Tarifi
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Temel Krep Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Temel Krep Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta, süt, su, yağ, tuz ve unu bir kaseye alıp mikserle çırpın ve 25 dakika buzdolabında soğutun. Yapışmaz yüzeyli büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın. Fırça ile az miktarda eritilmiş tereyağı sürün. Krep hamurundan 1 kepçe kadar alarak tavaya aktarın ve iyice yayın. Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca spatula ile kenarlarından dikkatlice kaldırarak hızlıca ters çevirin. İki tarafı da hafif kızarınca tabağa aktarın ve tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma