Taze Bakla Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Bakla Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Bakla Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaları yıkayın ve varsa kılçıklarını alıp, tek lokmalık doğrayın. Bol suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzerek soğuk sudan geçirin. 
  2. Yarım su bardağı içme suyunda kaya tuzunu eritin. İçine sirkeyi ekleyin.
  3. Steril edilmiş cam kavanozun en altına defne yaprağını yerleştirin. Üzerine bakla ve sarımsakları birlikte ekleyin.
  4. Üzerine hardal ve kişniş tohumlarını ardından tuzlu, sirkeli suyunu ekleyin. Kalan kısmı baklaların üzerini tamamen örtecek şekilde içme suyu ile tamamlayın.
  5. Üzerine dereotu yerleştirin, bıçakla kenarlarından bastırarak havasını alın. Kavanozun kapağını yarı aralık bırakarak bir iki gün oda sıcaklığında bekletin. Taşma varsa fazla suyunu alın ve kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra bakla turşusu yemek için hazır olacaktır. 
  6. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Konserve Tarifleri Turşu Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma