Tarhanalı Çıtırlar
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarhanalı Çıtırlar Tarifi İçin

Malzemeler

Tarhanalı Çıtırlar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, buğday nişastası, maden suyu ve yumurtayı bir kapta hafifçe çırpın. Karışımın içinde bulunduğu kaseyi buzlu su dolu başka bir kasenin üzerine yerleştirin. 1.5 yemek kaşığı tarhanayı ekleyip karıştırın. 200 gr tarhanayı geniş bir kabın içine alın. Parmak şeklinde kestiğiniz tavuk etleri, biberiye dalları ve soğan halkalarını bu karışıma bulayın. Tarhanaya bulayıp ayçiçek yağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Çıtır kaplama için kullandığınız tarhana bu amaçla çok sık kullanılan galeta unu yerine leziz bir alternatif.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma