Tahinli Piyaz
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antakya Mutfağı ile özdeşleşen tahin soslu fasulye piyazı klasik yemeklerde farklılık arayanlar için güzel bir alternatif olacaktır.

Tahinli Piyaz Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Üzeri için

Tahinli Piyaz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir gece önceden ıslattığınız bombay fasulyeyi haşlayın. Altını kısıp, taze kekik ve defne yaprağını ekleyin.
  2. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte haşlamaya devam edin. Otları alıp fasulyeleri süzün.
  3. Derin bir kaseye alıp ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve piyazlık doğradığınız soğanı ekleyin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp fasulyelerin üzerine ilave edin.
  5. Haşlanmış yumurta ve salatalık turşusu ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma